SUBAŞI YEMEK, TÜBİTAK İLE İŞBİRLİĞİNDE YAPTIĞI ARGE
ÇALIŞMALARINI BAŞARI İLE SONLANDIRDI!
Milli Savunma Bakanlığı talepleri
doğrultusunda, yeni teknolojiler geliştirmek üzere çalışmalar yapan Subaşı
yemek, sous Vide pişirme yöntemini pastörize yemek üretimine entegre etmek
üzere Tübitak Gıda Enstitüsünde yapmış olduğu arge çalışmalarını başarılı bir
şekilde sonlandırdı.
VIP uçuşlardaki catering
hizmetinden esinlenerek pastörize yemek üretemini toplu yemek üretimine
uyarlamaya karar veren Subaşı Yemek Şirketi, bugünlerde yine bir yeniliğe adım
atmaya hazırlanıyor. Şirket 1996 yılından bu yana sürdürdüğü yemek üretim
çalışmalarını, 2012 yılında kurdukları tesisle genişletmişti. Subaşı yemek Şirketi, şimdi de pastörize yemek
üretimini, sous vide yöntemi ile bir adım öteye taşıma hedefinde. Bunun için
sous vide tekniğiyle ilgili Tübitak gıda enstitüsünde çalışma yaptıklarını
kaydeden şirket, kurdukları ekip ve ekipmanlarla denemelere başlamıştı.
Tübitak Onayladı!
Subaşı Yemek Şirketi, geçtiğimiz
Mart ayında Tübitak kapsamında gerçekleştirdikleri sous vide tekniğiyle
pastörize yemek denemelerinde başarılı oldu. Şirket Müdürü Yiğit Subaşı, 1996
yılından beri yemek sektöründe hizmet verdiklerini, 2012 yılında kurdukları
pastörize yemek üretim tesisi ile tabldot yemek, ambalajlı soğuk ve sıcak
yemek, modifiye atmosferde paketlenmiş yemek, pastörize yemek üretimlerinin
yanında şimdide sous vide yemek üretimini gerçekleştirmekten gurur duyduklarını
belirten Subaşı, 10 yıllık pastörize yemek üretim tecrübesini yenilikçi,
sağlıklı bir pişirme tekniği olan sous vide ile birleştirmeye karar
verdiklerinde başarılı sonuç alacaklarını bildiklerini vurguladı. Toplu yemek
üretiminde Sous vide pişirme yöntemiyle pastörize yemek üretiminin birleşimi
için kapsamlı araştırmalar ve sayısız denemeler yapan şirket, Tübitak
tarafından yapılan analizlerle üretim denemelerinin başarılı olduğu resmen
onaylandı. Şirketin bu başarısı yemek sektöründeki rekabeti artırdı, sektöre
yenilik kazandırdı.
Sous Vide Yöntemi ile Sağlıklı ve Leziz Yemekler
Türkiye’de yeterince bilinmeyen
sous vide yöntemi, besinlerin vakum altında ve minimum ısıda uzun süre
pişirilmesidir. Özel pişirme araçları kullanılan yöntem, yiyeceklerin besin
değerini korurken aynı zamanda daha lezzetli olmasını sağlıyor. Et ve balık
ürünleri bu yöntemle pişirildiğinde yumuşacık ve sulu bir lezzet sunar;
sebzeler ise taptaze bir lezzete kavuşur. Subaşı Yemek Şirketi yöneticileri, sahip
oldukları yemek üretim tesisi ile Bilecik ve Eskişehir’de öncü hizmet veriyor. Şirket
öncülük ettiği bu yolda başarıyla sonuçlanan çalışmalarını kısa sürede uygulamaya
geçireceklerini dile getirdi. Şirketin pastörize yemek başarısını sous vide
pişirme yöntemiyle geliştirmesi sektör adına da önemli bir ivme kabul ediliyor.
Tübitak onayı ile birlikte yeni pişirme yöntemini hemen kullanmaya
başlayacaklarını belirten şirket, bu alanda yeni yatırımlar yapacaklarını ifade
etti.
Pastörize Yemek ile İsrafa Son!
Pastörizasyon yöntemiyle toplu
yemek sektöründe israfa son vereceklerini belirten Yiğit SUBAŞI, özellikle
tüketim miktarının önceden ön görülemediği oteller, üniversiteler, restoranlar
ve bunun gibi birçok noktada uzun ömürlü pastörize yemeklerin çok büyük bir
maliyet avantajı sağlayacağını, artık hizmet sektöründe mutfağı olmayan
restoran ve otellere şahit olacağımızı
belirtti.
BASINDA : http://www.yarin11.com/m/bilecik/subasi-yemek-tubitak-ile-yaptigi-isbirliginde-arge-calismalarini-h18540.html
http://bilecik11.com/subasiyemekin-arge-basarisi/