TÜBITAK GIDA ENSTITÜSÜ PASTÖRIZE YEMEK ÜRETIMI DENEMELERI

SUBASI YEMEK, TÜBITAK ILE ISBIRLIGINDE YAPTIGI ARGE ÇALISMALARINI BASARI ILE SONLANDIRDI!

Milli Savunma Bakanligi talepleri dogrultusunda, yeni teknolojiler gelistirmek üzere çalismalar yapan Subasi yemek, sous Vide pisirme yöntemini pastörize yemek üretimine entegre etmek üzere Tübitak Gida Enstitüsünde yapmis oldugu arge çalismalarini basarili bir sekilde sonlandirdi.

VIP uçuslardaki catering hizmetinden esinlenerek pastörize yemek üretemini toplu yemek üretimine uyarlamaya karar veren Subasi Yemek Sirketi, bugünlerde yine bir yenilige adim atmaya hazirlaniyor. Sirket 1996 yilindan bu yana sürdürdügü yemek üretim çalismalarini, 2012 yilinda kurduklari tesisle genisletmisti.  Subasi yemek Sirketi, simdi de pastörize yemek üretimini, sous vide yöntemi ile bir adim öteye tasima hedefinde. Bunun için sous vide teknigiyle ilgili Tübitak gida enstitüsünde çalisma yaptiklarini kaydeden sirket, kurduklari ekip ve ekipmanlarla denemelere baslamisti.

Tübitak Onayladi!

Subasi Yemek Sirketi, geçtigimiz Mart ayinda Tübitak kapsaminda gerçeklestirdikleri sous vide teknigiyle pastörize yemek denemelerinde basarili oldu. Sirket Müdürü Yigit Subasi, 1996 yilindan beri yemek sektöründe hizmet verdiklerini, 2012 yilinda kurduklari pastörize yemek üretim tesisi ile tabldot yemek, ambalajli soguk ve sicak yemek, modifiye atmosferde paketlenmis yemek, pastörize yemek üretimlerinin yaninda simdide sous vide yemek üretimini gerçeklestirmekten gurur duyduklarini belirten Subasi, 10 yillik pastörize yemek üretim tecrübesini yenilikçi, saglikli bir pisirme teknigi olan sous vide ile birlestirmeye karar verdiklerinde basarili sonuç alacaklarini bildiklerini vurguladi. Toplu yemek üretiminde Sous vide pisirme yöntemiyle pastörize yemek üretiminin birlesimi için kapsamli arastirmalar ve sayisiz denemeler yapan sirket, Tübitak tarafindan yapilan analizlerle üretim denemelerinin basarili oldugu resmen onaylandi. Sirketin bu basarisi yemek sektöründeki rekabeti artirdi, sektöre yenilik kazandirdi.

Sous Vide Yöntemi ile Saglikli ve Leziz Yemekler

Türkiye’de yeterince bilinmeyen sous vide yöntemi, besinlerin vakum altinda ve minimum isida uzun süre pisirilmesidir. Özel pisirme araçlari kullanilan yöntem, yiyeceklerin besin degerini korurken ayni zamanda daha lezzetli olmasini sagliyor. Et ve balik ürünleri bu yöntemle pisirildiginde yumusacik ve sulu bir lezzet sunar; sebzeler ise taptaze bir lezzete kavusur. Subasi Yemek Sirketi yöneticileri, sahip olduklari yemek üretim tesisi ile Bilecik ve Eskisehir’de öncü hizmet veriyor. Sirket öncülük ettigi bu yolda basariyla sonuçlanan çalismalarini kisa sürede uygulamaya geçireceklerini dile getirdi. Sirketin pastörize yemek basarisini sous vide pisirme yöntemiyle gelistirmesi sektör adina da önemli bir ivme kabul ediliyor. Tübitak onayi ile birlikte yeni pisirme yöntemini hemen kullanmaya baslayacaklarini belirten sirket, bu alanda yeni yatirimlar yapacaklarini ifade etti.

Pastörize Yemek ile Israfa Son!

Pastörizasyon yöntemiyle toplu yemek sektöründe israfa son vereceklerini belirten Yigit SUBASI, özellikle tüketim miktarinin önceden ön görülemedigi oteller, üniversiteler, restoranlar ve bunun gibi birçok noktada uzun ömürlü pastörize yemeklerin çok büyük bir maliyet avantaji saglayacagini, artik hizmet sektöründe mutfagi olmayan restoran ve otellere  sahit olacagimizi belirtti. 



BASINDA : http://www.yarin11.com/m/bilecik/subasi-yemek-tubitak-ile-yaptigi-isbirliginde-arge-calismalarini-h18540.html
http://bilecik11.com/subasiyemekin-arge-basarisi/