TÜBİTAK GIDA ENSTİTÜSÜ PASTÖRİZE YEMEK ÜRETİMİ DENEMELERİ

SUBAŞI YEMEK, TÜBİTAK İLE İŞBİRLİĞİNDE YAPTIĞI ARGE ÇALIŞMALARINI BAŞARI İLE SONLANDIRDI!

Milli Savunma Bakanlığı talepleri doğrultusunda, yeni teknolojiler geliştirmek üzere çalışmalar yapan Subaşı yemek, sous Vide pişirme yöntemini pastörize yemek üretimine entegre etmek üzere Tübitak Gıda Enstitüsünde yapmış olduğu arge çalışmalarını başarılı bir şekilde sonlandırdı.

VIP uçuşlardaki catering hizmetinden esinlenerek pastörize yemek üretemini toplu yemek üretimine uyarlamaya karar veren Subaşı Yemek Şirketi, bugünlerde yine bir yeniliğe adım atmaya hazırlanıyor. Şirket 1996 yılından bu yana sürdürdüğü yemek üretim çalışmalarını, 2012 yılında kurdukları tesisle genişletmişti.  Subaşı yemek Şirketi, şimdi de pastörize yemek üretimini, sous vide yöntemi ile bir adım öteye taşıma hedefinde. Bunun için sous vide tekniğiyle ilgili Tübitak gıda enstitüsünde çalışma yaptıklarını kaydeden şirket, kurdukları ekip ve ekipmanlarla denemelere başlamıştı.

Tübitak Onayladı!

Subaşı Yemek Şirketi, geçtiğimiz Mart ayında Tübitak kapsamında gerçekleştirdikleri sous vide tekniğiyle pastörize yemek denemelerinde başarılı oldu. Şirket Müdürü Yiğit Subaşı, 1996 yılından beri yemek sektöründe hizmet verdiklerini, 2012 yılında kurdukları pastörize yemek üretim tesisi ile tabldot yemek, ambalajlı soğuk ve sıcak yemek, modifiye atmosferde paketlenmiş yemek, pastörize yemek üretimlerinin yanında şimdide sous vide yemek üretimini gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirten Subaşı, 10 yıllık pastörize yemek üretim tecrübesini yenilikçi, sağlıklı bir pişirme tekniği olan sous vide ile birleştirmeye karar verdiklerinde başarılı sonuç alacaklarını bildiklerini vurguladı. Toplu yemek üretiminde Sous vide pişirme yöntemiyle pastörize yemek üretiminin birleşimi için kapsamlı araştırmalar ve sayısız denemeler yapan şirket, Tübitak tarafından yapılan analizlerle üretim denemelerinin başarılı olduğu resmen onaylandı. Şirketin bu başarısı yemek sektöründeki rekabeti artırdı, sektöre yenilik kazandırdı.

Sous Vide Yöntemi ile Sağlıklı ve Leziz Yemekler

Türkiye’de yeterince bilinmeyen sous vide yöntemi, besinlerin vakum altında ve minimum ısıda uzun süre pişirilmesidir. Özel pişirme araçları kullanılan yöntem, yiyeceklerin besin değerini korurken aynı zamanda daha lezzetli olmasını sağlıyor. Et ve balık ürünleri bu yöntemle pişirildiğinde yumuşacık ve sulu bir lezzet sunar; sebzeler ise taptaze bir lezzete kavuşur. Subaşı Yemek Şirketi yöneticileri, sahip oldukları yemek üretim tesisi ile Bilecik ve Eskişehir’de öncü hizmet veriyor. Şirket öncülük ettiği bu yolda başarıyla sonuçlanan çalışmalarını kısa sürede uygulamaya geçireceklerini dile getirdi. Şirketin pastörize yemek başarısını sous vide pişirme yöntemiyle geliştirmesi sektör adına da önemli bir ivme kabul ediliyor. Tübitak onayı ile birlikte yeni pişirme yöntemini hemen kullanmaya başlayacaklarını belirten şirket, bu alanda yeni yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

Pastörize Yemek ile İsrafa Son!

Pastörizasyon yöntemiyle toplu yemek sektöründe israfa son vereceklerini belirten Yiğit SUBAŞI, özellikle tüketim miktarının önceden ön görülemediği oteller, üniversiteler, restoranlar ve bunun gibi birçok noktada uzun ömürlü pastörize yemeklerin çok büyük bir maliyet avantajı sağlayacağını, artık hizmet sektöründe mutfağı olmayan restoran ve otellere  şahit olacağımızı belirtti. 



BASINDA : http://www.yarin11.com/m/bilecik/subasi-yemek-tubitak-ile-yaptigi-isbirliginde-arge-calismalarini-h18540.html
http://bilecik11.com/subasiyemekin-arge-basarisi/