SUBASI YEMEK, TÜBITAK ILE ISBIRLIGINDE YAPTIGI ARGE
ÇALISMALARINI BASARI ILE SONLANDIRDI!
Milli Savunma Bakanligi talepleri
dogrultusunda, yeni teknolojiler gelistirmek üzere çalismalar yapan Subasi
yemek, sous Vide pisirme yöntemini pastörize yemek üretimine entegre etmek
üzere Tübitak Gida Enstitüsünde yapmis oldugu arge çalismalarini basarili bir
sekilde sonlandirdi.
VIP uçuslardaki catering
hizmetinden esinlenerek pastörize yemek üretemini toplu yemek üretimine
uyarlamaya karar veren Subasi Yemek Sirketi, bugünlerde yine bir yenilige adim
atmaya hazirlaniyor. Sirket 1996 yilindan bu yana sürdürdügü yemek üretim
çalismalarini, 2012 yilinda kurduklari tesisle genisletmisti. Subasi yemek Sirketi, simdi de pastörize yemek
üretimini, sous vide yöntemi ile bir adim öteye tasima hedefinde. Bunun için
sous vide teknigiyle ilgili Tübitak gida enstitüsünde çalisma yaptiklarini
kaydeden sirket, kurduklari ekip ve ekipmanlarla denemelere baslamisti.
Tübitak Onayladi!
Subasi Yemek Sirketi, geçtigimiz
Mart ayinda Tübitak kapsaminda gerçeklestirdikleri sous vide teknigiyle
pastörize yemek denemelerinde basarili oldu. Sirket Müdürü Yigit Subasi, 1996
yilindan beri yemek sektöründe hizmet verdiklerini, 2012 yilinda kurduklari
pastörize yemek üretim tesisi ile tabldot yemek, ambalajli soguk ve sicak
yemek, modifiye atmosferde paketlenmis yemek, pastörize yemek üretimlerinin
yaninda simdide sous vide yemek üretimini gerçeklestirmekten gurur duyduklarini
belirten Subasi, 10 yillik pastörize yemek üretim tecrübesini yenilikçi,
saglikli bir pisirme teknigi olan sous vide ile birlestirmeye karar
verdiklerinde basarili sonuç alacaklarini bildiklerini vurguladi. Toplu yemek
üretiminde Sous vide pisirme yöntemiyle pastörize yemek üretiminin birlesimi
için kapsamli arastirmalar ve sayisiz denemeler yapan sirket, Tübitak
tarafindan yapilan analizlerle üretim denemelerinin basarili oldugu resmen
onaylandi. Sirketin bu basarisi yemek sektöründeki rekabeti artirdi, sektöre
yenilik kazandirdi.
Sous Vide Yöntemi ile Saglikli ve Leziz Yemekler
Türkiye’de yeterince bilinmeyen
sous vide yöntemi, besinlerin vakum altinda ve minimum isida uzun süre
pisirilmesidir. Özel pisirme araçlari kullanilan yöntem, yiyeceklerin besin
degerini korurken ayni zamanda daha lezzetli olmasini sagliyor. Et ve balik
ürünleri bu yöntemle pisirildiginde yumusacik ve sulu bir lezzet sunar;
sebzeler ise taptaze bir lezzete kavusur. Subasi Yemek Sirketi yöneticileri, sahip
olduklari yemek üretim tesisi ile Bilecik ve Eskisehir’de öncü hizmet veriyor. Sirket
öncülük ettigi bu yolda basariyla sonuçlanan çalismalarini kisa sürede uygulamaya
geçireceklerini dile getirdi. Sirketin pastörize yemek basarisini sous vide
pisirme yöntemiyle gelistirmesi sektör adina da önemli bir ivme kabul ediliyor.
Tübitak onayi ile birlikte yeni pisirme yöntemini hemen kullanmaya
baslayacaklarini belirten sirket, bu alanda yeni yatirimlar yapacaklarini ifade
etti.
Pastörize Yemek ile Israfa Son!
Pastörizasyon yöntemiyle toplu
yemek sektöründe israfa son vereceklerini belirten Yigit SUBASI, özellikle
tüketim miktarinin önceden ön görülemedigi oteller, üniversiteler, restoranlar
ve bunun gibi birçok noktada uzun ömürlü pastörize yemeklerin çok büyük bir
maliyet avantaji saglayacagini, artik hizmet sektöründe mutfagi olmayan
restoran ve otellere sahit olacagimizi
belirtti.
BASINDA : http://www.yarin11.com/m/bilecik/subasi-yemek-tubitak-ile-yaptigi-isbirliginde-arge-calismalarini-h18540.html
http://bilecik11.com/subasiyemekin-arge-basarisi/
E-KATALOG 










